Ons boek Groepsdruk

Groepsdruk__Alles (2)Teamleden doen vaak niet wat ze afspreken, omdat er naast de afgesproken normen allerlei ongeschreven regels zijn. Deze ongeschreven regels bepalen vaak in grote mate het teamgedrag en daarmee ook het succes van het team.

In het boek Groepsdruk zetten Annemieke en Léonie uiteen welke mechanismes er spelen in teams en hoe je teamprestaties kunt beïnvloeden. Met daarbij de tools om gedragsverandering vorm te geven en ook vast te houden.

Over Groepsdruk
Groepsdruk komt in iedere organisatie voor. Vanuit jouw team wordt ook druk uitgeoefend op teamleden om zich te gedragen volgens de heersende ongeschreven regels. De ongeschreven regels blijven vaak onbesproken terwijl ze een sterk effect hebben op wat je team doet en laat.

Groepsdruk heeft soms een positief effect op de resultaten van jouw team, maar al te vaak zorgt groepsdruk voor mindere teamresultaten. Hoe mooi zou het zijn als je ervan op aan kunt dat iedereen in jouw team dezelfde professionele normen hanteert en zich daar ook naar gedraagt? Dat teamleden elkaar dagelijks scherp houden op die normen? Dat ze ja zeggen en ook ja doen?

In Groepsdruk krijg je tools in handen waarmee je het groepsgedrag in jouw team beter kunt doorgronden en beïnvloeden. In tien stappen leer je hoe je met jouw team met minder energie tot betere prestaties komt. Allereerst leer je welke mechanismes spelen in teams en hoe die teamprestaties kunnen beïnvloeden. Vervolgens krijg je handvatten om die mechanismes sneller te herkennen en beter te benoemen. Tot slot ga je aan de slag met de tien stappen om teamgedrag succesvol te veranderen. (ISBN 9789492221049)

Over de auteurs
leonie en annemieke.jpgAnnemieke Figee en Léonie van Rijn zijn beide psycholoog en teamcoach. Vanuit hun eigen bedrijven begeleiden ze organisaties en teams op weg naar betere resultaten. In korte tijd weten ze hardnekkige patronen zichtbaar te maken en teams in beweging te krijgen.

Monique Bolung, eigenaar van Breinkorf zegt over het boek:
“Door de vele praktijkvoorbeelden en frisse schrijfstijl leest dit boek als een trein en verdient het een plek in de boekenkast van iedere manager en teambegeleider vanwege de directe toepasbaarheid!”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s